Streaming audio 

De populariteit van Spotify laat een niet meer te stoppen ontwikkeling zien in de muziekindustrie. Muziek gaat voortaan gestreamd worden. De keuze van Spotify om na 30 jaar van de introductie van de cd een formaat te kiezen (MP-3) dat bij lange na niet de kwaliteit van die bejaarde cd techniek haalt, maakt dat in veel huiskamers de weergave kwaliteit van de muziek behoorlijk is afgenomen.   Streamingdiensten Tidal en Qobuz laten zien hoe het wel moet. Beide bieden streamingformaten aan die ruim boven cd kwaliteit zitten. Voor de hoogste weergavekwaliteit moet je dus gaan streamen. De opvolger voor de cd speler is dus een Netwerkspeler.  De naam zegt het al. Deze Netwerkspeler is verbonden met netwerk thuis en daarmee met het internet.

Als winkel zijn we altijd op zoek naar betrouwbare merken die bij de tijd zijn, dus de hoogste streaming kwaliteit kunnen weergeven en daar binnen hun prijsklasse ook de hoogst haalbare muziekweergave realiseren. Een Bluesound NODE is absoluut  een van de beste netwerkspeler die je voor 549,- kan kopen. De dCS Vivaldi One van  65.000,- laat horen wat het beste is wat we op dit moment kunnen en dat verschil is héél groot. Daartussen zit een hele wereld. Er valt wat te kiezen.

 Z720634klein

Bekijk hier ons complete winkeloverzicht van netwerkspelers.

 

Moon MIND-2
Moon heeft een streaming audio module: De MiND-2 module, Moon intelligent Network Device, streamt muziek vanaf een computer of NAS in een netwerk en werkt samen met de muziekdiensten TIDAL, Qobuz en Deezer. Digitale resolutie tot 24 bit/192kHz en DSD. moon390voorNa inbouw in de Moon Neo 280DSD DAC  of EVO 780 DSD ontstaat een muziek-streamer die alle muziek vanaf het netwerk in top kwaliteit kan weergeven en heb je in beide prijsklasses de best klinkende netwerkspeler/dac.

moonmindDe Moon Mind kan met een snel reagerende heldere App. via een i-podtouch / i-phone / i-pad volledig bediend worden.  De MiND2 is de streaming audio module die van iedere wilekeurige DAC een netwerkspeler maakt. Alle Moon Dac's hebben ook nog een Asynchrone USB ingang die het mogelijk maakt om direct vanaf een PC of Mac te spelen in topkwaliteit. Nieuw is de Moon Neo ACE "all in One" netwerkspeler/versterker en de Moon 390 netwerkspeler-voorversterker.
Naim
De meest sexy netwerkspelers van dit moment zijn van het Engelse Naim. De sound is super, de bediening bugless, de app om van te watertanden en de vormgeving is klasse als vanouds. Naim is een van de naimunitinovaeerste hifi-merken die de nut en noodzaak van streaming-audio zagen en wisten toe te passen in hun ontwerpen. Beroemd is nu al de geintegreerde Uniti lijn met de : Uniti Atom, Uniti Star en Uniti Nova. Maar ook de losse streamers en streamervoorversterkers zoals de  ND5XS 2, ND555 en NDX 2 zijn toppers in hun prijsklasse. Er staan er altijd meerdere te spelen in de winkel. Met de Muso2, Muso Qb2, TIDAL en Spotify connect heeft Naim de collectie compleet gemaakt. Klik hier voor alle Naim netwerkspelers.

 n stream ipad upnp titled coverart
dCS
Data Conversion Systems uit Cambridge behoort al jaren tot de absolute wereld-top als het gaat om digitale bronnen. We hebben in onze mooiste ruimte altijd een dCS Rossini als bron staan zodat elke set de muzikaliteit van deze bron meekrijgt. 

dcsrossiniplayerzilver De kracht bij iedere dCS zit in de door dCS zelf ontwikkelde en volledig programmeerbare DAC. Dat maakt dat deze streamer elk bestandformaat kan weergeven inclusief MQA en dat in de komende jaren deze speler door het her programmeren ook bij de tijd blijft. Er zijn twee versies van de Rossini. Eén met en één zonder cd lade. De Rossini is volledig met een i-pad bedienbaar of via Roon.
 

 

 

 

Aurender

aurender x100l
Met de aanpak van Aurender is het mogelijk de top van zowel bediening als weergave te bereiken. Iedere Aurender speelt de digitale bestanden vanaf een SSD geheugen. Dat maakt een nog hogere weergave kwaliteit mogelijk in absolute stilte. De hoge kwaliteit van de behuizing, voeding, en klok maken Aurender tot een van de beste digitale muziekspelers.  


aurenderapp

 

Afhankelijk van het model gaat het digitale signaal via een hoogwaardige USB/Spdif/Toslinq/ AES  naar een DAC naar keuze. Aurender stapt in met de N100 die muziek van iedere nas kan afspelen, ook de muziekdiensten TIDAL en Qobuz zitten geintegreerd in de Aurender app. De X100L en W20 hebben 6 Tb aan boord en ben dus geen Nas meer nodig. We hebben altijd een X100L of N100 aangesloten staan op een van de prachtige DAC's van Moon of direct in een Devialet of Aurender versterker. Klik hier voor alle Aurenders. 

 

Bluesound

bluesoundpowernode2zwartBluesound is een fijn draadloos muzieksysteem dat de digitale muziek van jouw favoriete muziekdienst of je externe netwerkharde schijf (NAS) in verschillende ruimtes kan afspelen, het is dus gelijk een draadloos multiroomsysteem. Ook kun je met Bluesound duizenden internet radiostations ontvangen.
Met Bluesound kun je je eigen Hifi-set aanluiten op de moderne tijd en tegelijk de muziek op meerdere plaatsen in huis laten spelen met de verschillende Pulse-modellen. De interface werkt snel en is intuïtief met iOS en Android.
Bluesound is geen High End audio, wel zeer fijne audio voor het geld en zéker HiFi. We hebben het Bluesound systeem altijd speelklaar in de winkel. Klik hier voor de modellen van Bluesound.

 

Nieuwe digitale bronnen vragen om nieuwe converters: DAC (digital to audio converter)
Steeds meer digitale bronnen doen hun intrede in de wereld van de muziek en filmliefhebber. Eerstelingen als CD- en DVD-spelers vinden gezelschap van settop-boxen, streaming-music- en video-players en andere digitale toepassingen. Deze zijn lang niet altijd (meestal niet) uitgerust met een, voor de liefhebber, voldoende analoge kwaliteit. Het geluid is dun, kaal en onrustig en ontbeert soundstage, body, ritme en timing. Om toch te kunnen genieten van deze bronnen heb je een goede DA-converter nodig. Het liefst eentje die verschillende ingangen en de nieuwste upsample-techniek bezit en natuurlijk ook lekker klinkt. Wij hebben er enkele aan ons assortiment toegevoegd die aan deze criteria voldoen. (Cambridge, Arcam, Moon, Primare, PS Audio, dCS) Geld uitgeven helpt hier enorm. Een DAC van boven de 1000,- klinkt heel veel beter dan de instapmodellen rond de 500,-.


Wij kiezen er altijd voor om muziek op een in het netwerk opgenomen harde schijf op te slaan. (NAS =Network attached storage). Deze NAS blijft altijd aan en daardoor is de muziek altijd bereikbaar voor de netwerkspelers en hoef je geen computer of laptop te gebruiken.

 

Muziekdiensten

tidal
Spotify, Qobuz, TIDAL en Deezer zijn op dit moment de belangrijkste online muziekaanbieders. Hifi kwaliteit wordt gelukkig steeds meer de norm . Steeds meer HiFi fabrikanten erkennen de online aanbieders van muziek door ze te integreren in hun software-applicaties. Zo zit bijvoorbeeld onze favoriet TIDAL geintegreerd in de Aurender, Moon, dCS, Devialet en Naim App en bezitten alle Naim en Cambridge Audio  netwerkwerkspelers de mogelijkheid tot Spotify Connect (icm een Premium abonnement). Het is wel goed je te realiseren dat je met een muziekdienst de muziek niet bezit, maar de mogelijkheid hebt om te beluisteren. Dus als je het abonnement op de dienst stop zet, stopt de muziek ook.

 

 

Roon

roon labs logoRoon Labs organiseert de muziekbibliotheek voor je van zowel NAS en/of TIDAL en verzorgt de connectie met de netwerkspeler. Ook heeft Roon een fraaie en zeer goed werkende app waarmee je op telefoon en tablet de applicatie kunt bedienen. De kracht van Roon zit in de enorme database van muziekinformatie die gekoppeld wordt aan stuursoftware die een netwerkspeler kan bedienen. Je krijgt als muziekliefhebber een indrukwekkend overzicht van de artiest en of album, compleet met doorverwijziging als concertdata, reviews en artikelen. Om alles mogelijk te maken heb je voor Roon een computer nodig of NAS waarop het programma draait. Fabrikanten die Roon Ready zijn: dCS, Naim, Moon, Devialet, Bluesound. Voor de Roon service betaal je per jaar.  

 

 

Synology en QNAP

Synology en QNAP zijn fabrikanten van Nassen. Ze worden standaard geleverd met het een eigen UPnP muziekspeler die mooi speelt met netwerkspelers. Wij gebruiken het liefst een model met twee harde schijven die elkaar spiegelen. Zo is er altijd een kopie aanwezig en is uw muziek veiliger zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Mocht er een hardeschijf defect raken is deze zo te vervangen. Voor de 100% zekerheid is het noodzakelijk een Backup te maken naar een USB schijf. De USB schijf kan rechtstreeks op de Nas worden aangesloten. Wij leveren de Nassen volledig geïnstalleerd, zodat er met een paar stappen al muziek uit komt.  

 

Beheer van uw muziekcollectie: J River Media Center

Het meest complete programma voor een Windows PC en Apple om een NAS te beheren, muziek te rippen, in te delen en af te spelen. Media Center 26 kan ongeveer alles wat je kunt verzinnen en dan nog goed ook.
Het programma om in de beste kwaliteit een USB-dac aan te sturen, maar kan ook UPNP spelers aan sturen. Tevens mogelijkheden zoals converteren naar alle formaten, ordenen van de bestanden, toevoegen van genre, jaartal, foto, enz. Kan ook een bestaande digitale collectie inlezen en beheren. Geeft een geweldig overzicht van je muziekcollectie. Bij aanschaf van een netwerkspeler kunnen wij ook meekijken voor de juiste programma instellingen.

Via de zeer goede app J Remote is het mogelijk J River te bedienen vanaf de i-pad.

We hebben een beknopte handleiding geschreven voor de basisinstelling van J-River: klik hier

 

dB Poweramp
Het programma om grote aantallen cd's te rippen. door de eenvoudige bediening en de hoge snelheid. Alleen zinvol op een snelle PC. Prima te combineren met J River.

Asset UPnP voor PC en Mac
Voor i-Pad bediening. Het beste UPnP besturingsprogramma voor Cyrus, Cambridge Audio, Naim, Moon en PS Audio. Draait alleen onder Windows en dus moet voor dit programma wel de PC aanstaan. Het heeft een geweldige muziekboom opbouw die helemaal naar wens is in te richten. Klassiek liefhebbers met een grote collectie kunnen nu bijvoorbeeld ook zoeken op Dirigent en Solist.

Asset UPnP voor de Qnap nas
Voor i-Pad bediening. Het beste UPnP besturingsprogramma voor Cyrus, Cambridge Audio, Naim, Moon en PS Audio. Het programma kan zonder al te veel moeite geinstalleerd worden op een Qnap Nas. Het heeft een geweldige muziekboom opbouw die helemaal naar wens is in te richten. Klassiek liefhebbers met een grote collectie kunnen nu bijvoorbeeld ook zoeken op Dirigent en Solist.

 

Nog meer
Op deze pagina hebben wij wat handigheidjes verzameld voor gebruikers van netwerkspelers en het beheer van de digitale muziekbibliotheek. Oplossingen voor problemen met albumart, instellingen voor usb dac's etc. handigheidjes voor netwerkspelers