Fijne muziek in huis, een totale beleving.

bloemendalsestraat

Het aanbod van nieuwe en oude muziek is groter dan ooit. Er werd door mensen nog nooit zoveel naar muziek geluisterd als vandaag de dag. Met name door de komst van smartphone, tablet en iPod kunnen we op elk moment van de dag en op elke plek van onze favoriete muziek genieten. Om muziek thuis in goede kwaliteit te beleven kun je ook gebruik van de tablets, smartphones. Voor echte muzikale weergave zijn er dan streamers (netwerkspelers), versterkers en luidsprekers nodig en gebruik je de smartphone of tablet als afstandsbediening. Als je voor de keuze staat van een nieuwe muziekinstallatie zijn er een paar zaken waar je vooraf over na kunt denken:


- prijs; Een goede muziekinstallatie is in balans. Het heeft weinig zin om grote kostbare luidsprekers aan te schaffen en die vervolgens op een oude versleten versterker aan te sluiten. De prestatie zal dan ver onder de maat zijn. Het is verstandiger om het geld van die kostbare luidspreker uit te smeren over de totale installatie (met een dus minder kostbare luidspreker), zodat er een betere balans onstaat en dus een veel beter geluid. Wij kunnen u hier in de winkel laten ervaren hoe goed muzieksystemen in verschillende prijsklassen kunnen klinken.

- kamergrootte; Het formaat van de kamer en de plek van de luidsprekers spelen een grote rol in de uiteindelijke prestatie van het muzieksysteem. Kort gezegd: In een kleine ruimte ( ca 15 m2) is een kleine luidspreker (monitor) in z'n element. Bij groter wordende kamers kan het formaat van de luidspreker ook toenemen. Houdt er dan rekening mee dat een grotere luidspreker wat meer vraagt van een versterker.
 Z720670 bewerktklein

Wij kunnen in onze winkel in verschillende luisterruimtes rekening houden met kamergrootte en uw passende muzieksystemen laten horen.- stereo of surround? Daar kunnen we kort over zijn. Luister je naar muziek, dan doe je dat op een stereo-installatie. Je kunt op een stereo-installatie ook heel goed het geluid van films op TV/Blu-ray of DVD afluisteren. Kijk je overwegend naar films en is muziek een bijzaak, dan adviseren we een surround-installatie. Naast 6 permanente stereo-opstellingen hebben ook altijd 1 surround-opstelling speelklaar in de winkel.

- 1 of meerdere kamers? Omdat steeds meer muziek digitaal wordt opgeslagen op een NAS is het een kleine stap naar "multiroom" muziek. Met een streamer(netwerkspeler) is de toegang tot de muziekcollectie gegarandeerd. Per ruimte kiest u het niveau; van high-end hifi in de woonkamer, tot achtergrondmuziek in de werkkamer. 

 


- een nieuw huis, kan ik luidsprekers inbouwen?
Bij de bouw van een nieuwe woning of een verbouwing kun je opnieuw nadenken over de plaats en inrichting van de muziekinstallatie in huis. Moderne luidsprekerfabrikanten zoals Bowers & Wilkins hebben een breed assortiment aan inbouwluidsprekers. We kunnen u adviseren over de keuze van deze inbouwluidsprekers en zorgen samen met uw aannemer voor de realisatie.- Gaat het bij mij thuis net zo goed klinken als bij Hifi Studio Wilbert?
Na 1 of meerdere luisterervaringen bij ons kunt u besluiten tot een "thuisdemo". Een thuisdemo geeft u de mogelijkheid te ervaren hoe uw favoriete muzieksysteem klinkt in uw eigen situatie. Het geeft ons de mogelijkheid om maatwerk te leveren. We kunnen het systeem "tunen" zodat het optimaal presteert in uw situatie, zodat we kunnen stellen dat: What you hear is what you get.

-Welke bronnen wil ik gaan gebruiken?
Naast de ouderwetse CD's en LP's is er een wereld aan digitale mogelijkheden die allemaal samen vallen onder de noemer "streaming audio". Zo kun je een eigen NAS gebruiken met daarop geripte CD's en andere digitale muziekbestanden, of ga je gebruik willen maken van een muziekdienst zoals TIDAL, QOBUZ of SPOTIFY?


n-stream ipad upnp-titled-coverart- Werkt mijn bediening thuis net zo fijn als bij Hifi Studio Wilbert?
Bij het afleveren van een modern muzieksysteem hoort ook de aansluiting op uw (WiFi)-netwerk. Wij zorgen hierin voor een complete installatie, zodat we kunnen beloven dat : What you see is what you get.

 

Stel een vraag over muziek in uw nieuw te bouwen/verbouwen woning.