Skip to main content

Tips voor netwerkspelers

Streaming audio tips

Problemen met inloggen op TIDAL met een oudere Naim? Doe de update naar 4.8. 
Update een Naim Uniti (Qute/Uniti/Superuniti) of netwerkspeler (ND5XS/NDX of NDS) van een eerdere generatie. 

Wat heb je nodig?

  • Computer/labtop
  • Bedraade netwerkverbinding met computer en Naim
  • Mini-USB kabel

Doe het zelf en kijk hier hoe het werkt en download de nieuwe 4.8 software hier.

Lukt het niet?

Breng de Naim bij Hifi Studio Wilbert, geniet van een kop koffie of loop even de stad in, en wij verzorgen de update gratis dezelfde dag.

 

Tidal

LET OP: Indien u in het bezit bent van een Naim 24/96 streamer, heeft de speler eerst een hardware update (24/192) nodig. Neem hiervoor contact op met Hifi Studio Wilbert. Zonder hardware update kunt u de speler niet updaten!

TIDAL update voor Moon Mind streamers:

Deze update is simpel zelf thuis uit te voeren. Let op: Het apple tablet dient de laatste software te hebben!
-Update de Moon Mind-App
-Update de Moon Mind netwerkspeler via de app
-Voer de gebruiksgegevens van je TIDAl (proef) abonnement in en spelen maar !

TIDAL en QOBUZ gebruiken; ook als de App van je netwerkspeler nog niet zover is.

Met de App Bubble UPNP (alleen met een Android telefoon of tablet) kun je 1 of beide muziekdiensten gebruiken op een netwerkspeler. Mocht een fabrikant nog werken aan de eigen applicatie kun je met Bubble UPNP alvast spelen. Het werkt uitstekend en klinkt ook goed. Alle instellingen en favorieten van het betreffende account zijn zichtbaar.

Verbinding Netwerkharddisk en Apple doe je met Automount:

Iedere keer dat een Apple opnieuw opstart verliest hij de verbinding met de netwerkschijf. iTunes schakelt dan automatisch weer terug naar de standaardmuziekmap.
Hieronder staan 2 oplossingen:

  1. Apple menu > System Preferences > Accounts Click on your account in the left column Click on "login items" Click the + sign Select the NAS in the shared servers column in the Finder menu Select the folder/volume you want on the NAS and click Add button.
  2. http://www.computeraudiophile.com/automatically-mount-nas-drive-on-os-x download het script: http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/AutomountMaker.shtml

Verplaatsen van uw iTunes bibliotheek:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301748-nl
http://www.ilounge.com/index.php/articles/comments/moving-your-itunes-library-to-a-new-hard-drive/

Mediaspelers, iTunes en coverart:

De laatste versies van iTunes kunnen albumart(plaatjes van de cd hoesjes)ophalen na het aanmaken van een account bij de Apple store(zie Store menu). De plaatjes zijn echter niet te zien op de Sonos controler. iTunes pakt de plaatjes in de muziekbestanden en Sonos moet los plaatjes zien in de map van de cd. Dit plaatje moet de naam folder.jpg hebben. Je kunt in elke map handmatig een plaatje zetten van de desbetreffende cd. Cd hoesjes zijn via Google te vinden en sla deze dan op als folder.jpg in de map van de cd. Er zijn ook automatische oplossingen:
Voor Windows : https://sonos.custhelp.com/cgi-bin/sonos.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=688
Voor Apple : http://dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=savealbumartjpeg

Insteltips voor een USB DAC:

Wil je je computer/MAC als muziekspeler gebruiken via USB, stel hem dan wel goed in.
Klik hier voor de handleiding van AudioQuest.

Handige programma's voor het converteren en beheren van uw muziekcollectie:

J River: Media Center 24

Het meest complete programma voor een Windows PC om Muziek te rippen, in te delen en af te spelen. Media Center 24 kan ongeveer alles wat je kunt verzinnen en dan nog goed ook. Het programma om in de beste kwaliteit een USB-dac aan te sturen, maar kan ook UPNP spelers aan sturen. Tevens mogelijkheden zoals converteren naar alle formaten, ordenen van de bestanden, toevoegen van genre, jaartal, componist, dirigent, foto, enz. Geeft een geweldig overzicht van je muziekcollectie. Via de zeer fraaie App. J Remote is J River vanaf de i-pad te bedienen. Bij aanschaf van een netwerk speler en een Nas helpen wij bij de basis instellingen van het programma, zodat het soepel gaat werken. In de winkel is het programma werkend te zien. J River

We hebben een beknopte handleiding geschreven voor de basisinstelling van J-River: klik hie

dB Poweramp:

Heb je een snelle PC en zeer veel CD's te rippen dan is dit een een goed snel rip programma. Prima te combineren met J River. dBpoweramp

Asset voor Qnap Nas:

Deze Media server voor de Qnap is zeer geschikt voor Klassiek liefhebbers die op zoektermen zoals "Dirigent" of "Solist" willen zoeken. In de winkel is dit programma werkend te zien.  Asset

Mediarover:

Handig programma om de muziekcollectie te synchroniseren tussen verschillende mappen in het netwerk.